På jakt etter den ultimate Cupcakekremen

Da jeg bodde i USA kjøpte jeg meg stadigvekk luftige gode cupcakes med den fantastiske lette og myke kremen på toppen, og jeg higer etter å få til noe tilsvarende. Derfor tester jeg ut litt forskjellig for å se om jeg kan oppnå det jeg lengter etter. Tanken er at jeg i utgangspunktet vil ha en smørkrem, for jeg liker smaken av smør. I Går var det tre forskjellige utprøvninger, Vaniljesmørkrem, sjokoladesmørkrem og marengskrem. Oppskriftene og bedømming følger her.(for oppskrift på en fantastisk cupcakedeig trykk her)

Vaniljesmørkrem:

Jeg har lagd mange vaniljesmørkremer før, og er alltid plaget med at kremen blir så utrolig tung i smaken og i munnen. Det er naturlig det, siden smør er kun fett, så etter å ha forhørt meg litt rundt om råd, mekka jeg sammen denne oppskriften her:

du trenger;

60 g usaltet smør

40 g naturell kremost

1 ts vaniljeessens

1 ss kremfløte

150 g melis

(på bildet – en kivsegg med Wilton Icing colour Purple)

gjør slik:
temperer smøret og kremosten og pisk det hvitt og luftig. tilsett melis, vaniljeessens og fløte og pisk i ca 3-5 minutter. bruk mikser/kjøkkenmaskin for å få en lettest mulig krem. (tilsett tilslutt fargen og miks sammen) Smør kakene med en slikkepott/smørkniv eller sprøyt på med sprøytepose. oppskriften rekker til en 6-10 cupcakes alt etter hvor mye du har på hver.

Bedømming:

Kremen er fremdeles litt tung, men mye lettere enn å bruke bare smør. Det er lett å ha for mye melis i, slik at smørkremen blir litt småkornete i munnen, så anbefaler å bare tilsette melisen gradvis til det er en god konsistens. Jeg syns kremen smakte godt, men fremdeles ikke helt der jeg vil ha den.

Sjokoladesmørkrem

Sjokoladesmørkrem er godt både på lyse og mørke cupcakes, og ikke minst på sjokoladekaker, men også her er det lett å få en tung krem. Noe jeg ønsker med mine sjokoladesmørkremer er at de ikke stivner, men er konstant myke. Det syns jeg smaker utrolig mye bedre

du trenger:

75 g usaltetsmør

75 g kremost

200 g melis

30 g kakao

1 ts vaniljeessens

2 ss temperert melk

gjør slik:
temperer smøret og kremosten og pisk det hvitt og luftig. Tilsett resten av ingrediensene og pisk i 3-5 minutter til. Bruk mikser. smør kremen på cupcakene med slikkepott/kniv eller sprøyt på med sprøytepose. rekker til ca 12 cupcakes (eller 5-6 om du peiser på så mye som jeg har gjort på bildet her)

Bedømming:

Av en eller annen grunn føler jeg det er lettere å lage god og luftig sjokoladesmørkrem enn vaniljesmørkrem. Denne sjokoladekremen er fantastisk! lett, luftig og smelter i munnen. Denne kommer jeg absolutt til å bruke aktivt!

Marengskrem (meringue frosting)

I utgangspunktet ikke hva jeg leter etter, men tenkte jeg skulle utvide horisonten litt og teste ut litt forskjellige ting. Denne kremen er lett og luftig, og VELDIG søt. og gjør seg faktisk best etter en natt i kjøleskapet

du trenger:

4,5 dl sukker

1,5 dl vann

4 eggehviter

0,5 ts sitronsaft

2 ts vaniljeessens

gjør slik:
kok sukkerlake av vann og sukker i en tjukkbunnet kjele. Kok til blandingen er passe seig og boblete (tar ca 10-12 minutter). ta laken av plata. Pisk eggehvitter til det er lett og luftig og du kan lage topper i massen(bruk mikser).  Bruk en STOR glassbolle/metallbolle (ikke plast), for eggehvittene «sveller» en del. Tilsett sukkerlaken i en tynn tynn stråle mens du pisker hele tiden. Pisk til massen er helt avkjølt og du får en go og tjukk konsistens.(tar ca 10-15 minutter) Sprøyt kremen på kakene med en sprøytepose. Kremen gjør seg med en natt i kjøleskapet. Her ble krem oppå cupcake nedkjølt en dag, men kan vel hende det funker å bare kjøle kremen før kakene smøres. Det er bare å teste ut. Kremen dekker til kanskje 20-24 stykker (10-12 om du bruker like mye som på bildet her. Det ble litt for mye krem altså)

Bedømming:

Denne kremen er litt for søt etter min smak, men den roa seg litt ned etter den natta i kjøleskapet og ble mye bedre. Mannen derimot likte denne best, da han digger marengs i utgangspunktet. så om du er en marengselsker, er nok disse perfekte.  Men siden jeg er en smørkremperson, var den ikke helt for meg.

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Baking, Hobby. Bokmerk permalenken.

5 svar til På jakt etter den ultimate Cupcakekremen

  1. Tilbaketråkk: På jakt etter den ulitmate cupcake-bunnen « Kristine Marias Celle

  2. Elisabeth sier:

    Anbefaler The Hummingbird Bakery sin bakebok hvis du er på jakt etter fantastiske cupcake-oppskrifter!

  3. Tilbaketråkk: På jakt etter den ultimate cupcakekremen – del 2 | Kristine Marias Celle

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s